Flex- en vervangingspools

Ziekte of afwezigheid van een collega komt meestal onverwacht. Vaak leidt dat tot lastige situaties. Het regelen van een vervanger kost niet alleen veel regelwerk, maar brengt soms ook financiële en juridische risico’s met zich mee. Wanneer u het beheer van uw flex- of vervangingspool uitbesteedt aan SWF, nemen wij dit voor u uit handen.

Eén telefoontje naar SWF is voldoende om een aanvraag in werking te zetten. Zodra uw aanvraag binnen is, gaan onze medewerkers aan de slag om snel een geschikte vervanger voor uw organisatie te regelen. Daarbij nemen wij alle operationele, administratieve en juridische processen voor onze rekening.

 

Uw flex- of vervangingspool als basis

Uw flex- of vervangingspool vormt de basis bij het beheren van vervangingen. Een flex- of vervangingspool bestaat uit een groep gekwalificeerde medewerkers die kan inspringen op de momenten dat het nodig is. U kunt uw vervangingspool zelf samenstellen, of de werving en selectie laten verzorgen door SWF. Wij stellen uw vervangingspool samen met mensen die beschikken over de juiste kwalificaties, zodat u altijd kunt rekenen op de kwaliteit die u verwacht.

 

Tijdsbesparing en kwaliteitsverbetering

Het uitbesteden van het beheer van uw flex- en vervangingspool aan Driessen betekent veel tijdsbesparing voor u en kwalitatief betere medewerkers voor uw organisatie. Met het uitbesteden van het beheer van uw flex- of vervangingspool kunt u namelijk rekenen op:

 • Efficiëntie
  Het regelen van een vervanger wordt vaak versnipperd opgepakt. Met het uitbesteden van het beheer van uw flex- of vervangingspool, brengt u alles op één plek onder. Daardoor kunnen er betere afspraken worden gemaakt en kan er efficiënter worden gewerkt.
 • Vermindering administratieve druk
  Indien gewenst kunnen wij de mensen die uw flex- of vervangingspool vormen een arbeidsovereenkomst aanbieden. Wij zijn dan werkgever en verzorgen de salarisbetaling en alle administratieve en juridische zaken rondom de inzet van uw vervangers. Dat bespaart u veel tijd en regelwerk.
 • Verbetering kwaliteit
  Wanneer organisaties gezamenlijk gebruik maken van een professionele vervangingspool, blijkt dat de kwaliteit van de vervangers toeneemt. Een grotere pool betekent meer werkzekerheid en ontwikkelingsmogelijkheden voor de invallers en daarmee de beste vervangende medewerkers voor uw organisatie.

 

Voordelen flex- en vervangingspools

 • Uw vervanging snel en professioneel geregeld.
 • Minder administratieve lasten voor uw organisatie.
 • Verbetering kwaliteit van vervangende medewerkers.