Marktplaats

Marktplaats externe inhuur

Soms heeft u een externe expert nodig om een klus of opdracht te laten slagen. Traditioneel worden die experts vaak geleverd op basis van overeenkomsten met grote bemiddelingsbureaus, waardoor de keuze beperkt en het uurtarief hoog is. Marktplaats externe inhuur biedt daarvoor een goed alternatief.

SWF beschikt over een totaaloplossing voor een online marktplaats die modulair is opgebouwd en zelfs kan worden aangepast aan de huisstijl van uw organisatie. Zo heeft u een systeem dat helemaal bij uw organisatie past.

 

Waarom een marktplaats?

Bij het gebruik van een online marktplaats is het niet langer nodig om via een aanbesteding een raamovereenkomst aan te gaan voor een periode van vier jaar, maar kunnen organisaties eenvoudig een kleine aanbesteding doen voor een klus of opdracht. U bent dus niet verbonden aan een overeenkomst met een beperkt aantal bemiddelingsbureaus, maar heeft voor elke opdracht de keuze uit een groot aantal aanbieders, waaronder zzp’ers.

 

Werkwijze online marktplaats

Een opdracht waarvoor u specialisten zoekt, plaatst u in een speciale online marktplaats. In dit systeem kunnen zzp’ers, bemiddelings- en adviesbureaus de opdracht bekijken. Op basis van informatie zoals het gunningproces, de gunningscriteria en eisen en het minimum- of maximumtarief kunnen zij een bieding doen. Vervolgens zet het systeem alle biedingen op een rij en ontvangt u een ranking van de kandidaten die het beste voldoen aan uw wensen.

 

Vele voordelen

In de publieke sector wint de inzet van een online marktplaats de laatste jaren aan populariteit. En dat is niet vreemd, gezien de voordelen die marktplaats externe inhuur biedt.

 

Aanbestedingsverplichting

Via een online marktplaats kan een klus of opdracht worden weggezet als een ‘mini-aanbesteding’. U voldoet daardoor aan de aanbestedingsverplichting, maar bent niet voor een lange tijd gebonden aan een beperkt aantal leveranciers.

 

Kwaliteit

Een online marktplaats biedt een groot bereik bij het wegzetten van een klus of opdracht. Dankzij dit grote bereik is de kans dat u de perfecte kandidaat vindt veel groter.

 

Gunstige prijs

Een online marktplaats heeft een groot kostenvoordeel. Vanwege het grote bereik is de concurrentie groter, waardoor de prijzen van externe inhuur over het algemeen zullen dalen.

 

Efficiënt proces

De ervaring leert dat organisaties door het gebruik van een online marktplaats vaak snel een geschikte kandidaat vinden. De periode hoe lang een opdracht of klus openbaar staat bepaalt u zelf, maar meestal is een geschikte kandidaat na gemiddeld drie weken gevonden.

 

Ondersteuning en training

Een gedegen werving- en selectiebeleid gekoppeld aan een online marktplaats leidt tot de beste resultaten. Bent u vanwege gebrek aan tijd of specialistische kennis niet in de gelegenheid om dit proces vorm te geven, dan biedt recruitment ondersteuning uitkomst. Maar ook wanneer u uw marktplaats zelf beheert is kennis van zaken belangrijk. Daarom organiseren wij trainingen gericht op het beheer van uw marktplaats.

Recruitment ondersteuning

Training effectief beheer marktplaats

Om het maximale uit uw marktplaats te halen, bieden onze specialisten u ondersteuning.

Zij helpen u bij vragen zoals:

  • Hoe krijgt u de juiste inschrijvingen op uw klussen en opdrachten?
  • Hoe weet u of uw opdracht de juiste gunningscriteria bevat?
  • En hoe selecteert u de beste kandidaten?

Zo bent u gegarandeerd van een maximaal resultaat, zonder dat het kostbare tijd van uw organisatie in beslag neemt.

 

Voordelen marktplaats externe inhuur

  • Voldoen aan aanbestedingsverplichting.
  • Groot bereik = kwaliteit.
  • Groot bereik = gunstige prijs.
  • Geschikte kandidaat is snel gevonden.